Restaurant te Brussel (Brussel) - Restaurant.be, Restaurant.be, De lekkerste restaurantgids!

In 't Spinnekopke

Adres : Place Jardin Aux Fleurs 1, 1000 Brussel
Telefoon : 02 511 86 95 en gsm 0475 24 63 37
Fax : 02 513 24 97
Keuken : Brussels
Sluitingsdagen :
Website : www.spinnekopke.be
E-mailadres : info@spinnekopke.be
Beoordeling bezoekers :
Restaurant in 't Spinnekopke Welkom op de site van het restaurant " In 't Spinnekopke ".

Het is ons een groot genoegen U in primeur uit te nodigen enkele pas opgemaakte bladzijden vol verrassingen te ontdekken. Diep nagedacht, is het hun bedoeling dat U beslist de drempel van deze kleine wereld met typische Brusselse atmosfeer te overschrijden. En wij twijfelen er niet aan dat zij daar in zullen slagen.

Voor de anekdote, weet dat zekere woonplaatsen van het centrum van Brussel een atypisch verleden hebben, ja zelfs nog verscholen in het diepste van het archief.

Dit is zeker het geval van dit riant XVIII eeuws huis. Gelegen op het Bloemenhofpleintje, is haar voorgevel waar Mevrouw Spinnekopke verschuild is, vol met geschiedenis en wij verheugen ons U de oorsprong van de naam van dit klein, mooi sprekend uithangbord uit te leggen.

Om niet af te wijken van de traditie, is een kleine terugblik nodig.

Vroeger noemde het restaurant het " pikehondje " ; een aantal mensen hebben zich de vraag gesteld waarom men plotseling de naam van het restaurant veranderde.

Alles passeerde : gepikte hond (markt voor gestolen honden), Spillonx (een zeker rashond) of eenvoudige corruptie van de oorspronkelijke naam in Spinnekopke. Door aanhoudend met elkaar te redeneren en te discussiëren, zouden enkele geleerden van het pleintje nog alijd bezig zijn, indien het sluitingsuur hen niet zou hebben doen stoppen.

Toch, meer nog dan zijn naam, is het vooral het kader dat U aantrekt. Het zet de enkele uren aan de rustieke tafels van de herberg om in de meest magische herinneringen.

Alles nodigt uit om deze hartelijke herberg te ontdekken. Lambrizering en houten banken, oude reclame van bier op de muren of nog meer, de obers in lange witte schorten, zoveel kleine dingen die van deze herberg een voortreffelijke plaats maken.

En indien de sfeer niet volstaat, dan zal de geurige smaak en de originaliteit van de klaargemaakte gerechten U wel overtuigen de herberg van het Spinnekopke binnen te treden.

 

video

Detailkaart

Bekijk de wandel -en fietsroutes in de buurt

In 't Spinnekopke

Reacties (0)

Ervaring met In 't Spinnekopke? Uw mening telt!

Snelzoeken

Niet onmiddellijk het restaurant gevonden dat je zocht? Probeer deze handige snelzoeker!

Zoeken

Nieuwsbrief