Restaurant te Antwerpen (Antwerpen) - Restaurant.be, Restaurant.be, De lekkerste restaurantgids!

Lloyd Loom

Adres : Groendalstraat 18, 2000 Antwerpen
Telefoon : 03 232 69 54
Keuken : luxe ontbijt - creasalades - Zoet Zondig
Sluitingsdagen : Zondag volledig
Specialiteiten : ontbijt - lunch - patisserie
Website : www.lloydloom.eu
E-mailadres : info@lloydloom.eu
Beoordeling bezoekers :
Wie zijn wij Het nu heel gezellige straatje tussen de Wilde Zee en de Huidevettersstraat bestond al als steegje in 1354 en heette “tgroene dal”. Anderhalve eeuw later, in 1490, spelde men de naam van het straatje “gruenen dale”. In 1514 kreeg het zijn huidige naam Groendal. De naam verwijst naar een laag gelegen groen begroeid gebied naast een beek. Enkele typische huisjes bleven hier uitzonderlijk goed bewaard. De straat won aan charme sinds zij bij de verwezenlijking van het projekt-Wilde Zee verkeersvrij werd gehouden. Oorspronkelijk hadden de hier gevestigde handelaren daarbij de schrik in het hart maar hun vrees bleek ongegrond.

Kuierend in het midden van de straat kan men enkele mooie gevels bewonderen waaronder ook het poortje van huis nummer 18, vroeger bekend als Sint-Kristoffel. In 1670 woonde hier de deken van de bakkers. Het poortje, dat het jaartal 1672 vermeldt, biedt toegang tot een gang die in 1682 de bakkersgang heette en door de volksmond nogal plastisch in Gistboerengang werd omgedoopt. Later kreeg het de naam Bakkerssteegje. Ook de schilderachtige drie kleine huisjes waarnaar de gang leidt, bestonden al in 1682. Lloyd Loom is uitgebouwd in één van die huisjes.

Je wandelt dus door het Bakkerssteegje – het smalste gangetje van Antwerpen – om in Lloyd Loom te komen verpozen bij een lekker ontbijt of een heerlijke lunch of een High Tea Time assortiment.

Lloyd Loom, gecreëerd door Mevrouw Frieda Mertens, ligt hier intussen al 19 jaar verscholen aan de Wilde Zee en is een verborgen oase van rust in de binnenstad. Wij zijn nog onbekend bij veel Antwerpenaars, maar tegelijk vinden vele klanten ons van Maastricht tot Kortrijk.

 

 

Onze missie U verwennen met dagverse producten, eigen recepten, een vriendelijke bediening en dit tegen een eerlijke prijs.

 

’s Ochtends kan je hier heerlijk rustig ontbijten in 3 verschillende formules, ’s middags kan je kiezen uit een aanbod van creatief gedecoreerde salades van het huis of kan je genieten van de in huis gemaakte engelse sandwiches, lasagne of verschillende quiches.

Ook na de middag is Lloyd Loom bezig zich een uitstekende reputatie op te bouwen met de heerlijke frisse en luchtige kaastaart, de in huis gemaakte tiramisu, pannekoeken of appelstrudel. Voor de fijnproevers is de Zoete Zonde een echte must. Voor de rustige genieter is ons High Tea Time assortiment een aanrader.

Lloyd Loom is open van 9h 30 tot 17h 30. Reserveren kun je online.

Detailkaart

Bekijk de wandel -en fietsroutes in de buurt

Lloyd Loom

Reacties (1)

Ervaring met Lloyd Loom? Uw mening telt!
Bart Nollet

Een leuke plaats om even te vertoeven in het drukke Antwerpen. Zeker een aanrader.

Snelzoeken

Niet onmiddellijk het restaurant gevonden dat je zocht? Probeer deze handige snelzoeker!

Zoeken

Nieuwsbrief